Комфорт-реформи

Щодо запланованих реформ органів правоохоронної системи — міліції.
     «Що би це зробити, коли нема роботи?» — проблема нинішньої влади. Відповідь — «Побачити роботу, а якщо поганий зір — прислухатися до людей, а якщо щей зі слухом проблеми — спробувати застосувати голову, наявний розум, знайти в глибинах своєї голови хоч одну звилину і повернути її до життя, попросити по допомогу медиків (розумних)».
     Погана фантазія — це, ймовірно, набагато гірше а ніж повна її відсутність. Вихід — перестати фантазувати, дивитися на все реалістично.
     Останнім часом ми дуже багато слухаємо про продуктивні, перспективні, необхідні зміни, реформування. Особисто в мене слово «реформа» викликає дещо хвилюючі емоції, особливо коли його недоцільно вживають та не обґрунтовано застосовують.
     Щодо реформи міліції. Не можу зрозуміти, якому «розумнику» спало на гадку повністю оновити міліцейський склад, при цьому новими людьми, які попередньо пройдуть спеціальне навчання та підготовку. Мені лише цікаво яка це така продуктивна підготовка має бути і скільки вона коштуватиме? Невже готується ще один корупційний бар'єр?
     На виникнення таких роздумів мене наштовхнули події останніх днів, коли сама змушена була звернутися до правоохоронних органів. І, чесно кажучи, була справді здивована тим, що дійсно ці люди є правоохоронцями. Чому здивована? Бо так само, як і сотні-тисячі громадян нашої держави, щодня наслуховувалася про їх безтолковість. Та своїми очима побачила зовсім інше. Це справді люди, які виконують свою роль, виконують свої функції та завдання. Люди, які насправді обрали професію за покликанням, а не просто так. Хоча, всім нам чудово відомо, який низький рівень їх заробітної плати. Та, в першу чергу, це Люди з великої букви, які не просто формально виконують свій обов'язок, але й щиро переймаються тією чи іншою проблемою. Це люди хорошого, порядного виховання.
     Тому, хочу висловити думку з приводу недоцільності таких незрозумілих реформ. Якщо і є якісь негативні курйози зі сторони окремих працівників — то потрібно боротися з ними конкретно. Потрібно брати під контроль саме тих унікальних мажорів, котрі потрапили за рахунок не тих засобів до органів правоохоронної системи і наділені не тими людськими та професійними якостями. В будь-яких структурах є люди, які потрапили туди «випадково», якщо це можна так назвати. Тому, реформа має включати в себе максимум — це свідомий відбір дійсно відповідних та відповідальних кадрів на такі посади. А все це шоу — формально дороге задоволення, яке приречене дешево виглядати в результаті свого втілення.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте